Hieronnat

Klaasinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto, joka laukaisee erilaisia jännitystiloja ja helpottaa kipuja. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta. 

Klassisessa hieronnassa käytetään kuutta perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys, taputus ja ravistelu. Jokaisella hierojalla on oma "käsialansa", eli tapansa soveltaa eri otteita asiakkaan tarpeiden mukaan.


Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa käytetään eri kokoisia sileäksi hiottuja basalttikiviä, jotka lämmitetään kuumassa vedessä. Nimestään huolimatta, kivet eivät polta ihoa vaan tuntuvat miellyttävän pehmeiltä ja lämpimiltä.


Basalttikivillä suoritettu hieronta lievittää kipua, tehostaa veren- ja nesteiden kiertoa, rentouttaa lihaksia ja sekä rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa syvemmälle, johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä.


Jos klassinen hieronta sopii sinulle, niin myös kuumakivihieronta yleensä sopii. Jos kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä tai sydänsairaudesta, kannattaa ehkä välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista jotta hän voi ottaa ne huomioon hoidon aikana.


Intialainen päähieronta

Länsimaistettu versio vanhasta perinteisestä intialaisesta päähieronnasta. Hoitoon on lisätty otteita klassisesta hieronnasta siinä käsitellään hartiaseutu, olkavarret, niska, pää, korvat ja kasvot. Hoito on erityisen hyvää silloin, kun on stressiä, päänsärkyä, migreeniä tai unettomuutta.

Intialinen päähieronta parantaa nesteiden kiertoa ja aineenvaihduntaa pään alueella, rentouttaa ja lievittää stressiä, poistaa jännityksiä käsiteltävän alueen lihaksista sekä tuo rauhallisen ja levollisen olon.

Hoitoon tullessa, irroita korut kaulasta ja korvista. Harjaa hiukset ja pese tai harjaa mahdolliset muotoilutuotteet pois. Päähieronta tehdään hoitopöydällä selin makuulla.